1.kolo KP: Hranice - Sedlnice

14.09.2015 15:41

Nový soutěžní ročník zahájili hraničtí kuželkáři na domácí kuželně proti družstvu Sedlnic B. Počáteční vedení, o které se postaral Dalibor Vinlar výkonem 445, však nemělo dlouhé trvání. Sedlnice se během dvou následujících rund dokázaly postarat o mírný náskok, kdy střídaný Jarda Ledvina Zdeňkou Terrichovou a Jirka Terrich neudrželi s dvojicí Janyškových udržet krok.
Srovnáno ale bylo hned ve čtvrtém náhozu, kdy se po téměř roční pauze na dráze objevil Laďa Hudec. Bylo znát, že kuželky opravdu hrát nezapoměl a porážkou sedlnického hráče připsal svému družstvu důležité body.
Z dalšího dílčího vítězství se mohly Hranice radovat i při nástupu Petra Pavelky, který se zároveň s číslem 459 zasloužil o majora utkání. Bohužel na Sedlnice to v závěřu nestačilo. Anna Ledvinová zápolila s dráhou téměř celou první padesátku, čímž se jí protivník o dvacet kolků vzdálil. Jeho náskok se jí už ale stáhnout nepodařilo. Hranická šestice tak první kolo letošní sezóny prohrává 3:5 při celkovém součtu 2487:2503.