18.kolo SMD, Hranice uhájily s Prostějovem remízu.

20.02.2014 14:13

Excelentní výkony zaznamenala celá hranická výprava při osmnáctém utkání na čtyřdráze v Prostějově. Již po úvodní rundě, kdy nastoupili František Opravil, kterému bohužel na prostějovského protivníka nestačil nához 426, a Dalibor Vinklar (464), pro tento zápas major našeho družstva, se Hranice ujaly vedení.
Situace se opakovala i u následující dvojice. Vladimír Hudec, bojující na drahách 1-2, nakonec svému soupeři s číslem 418 podlehl. Ovšem Petr Pavelka, který si již v první padesátce vykoulel třicetikolkový náskok, nehodlal polevit až do posledního hodu. V konečném výsledku udělil domácímu kuželkáři tři a čtyřicetikolkový výprask, což znamenalo zase o kousek větší výhodu hostujícího týmu.
V závěrečné fázi tohoto klání ale na naši stranu žádné body nepadly. Jirka Terrich, jenž se v průběhu první dráhy ujal vedení, se začal v následující půli hry podvolovat soupeři, který začal hranického kuželkáře dotahovat výbornými otvírkami v dorážce. Rozdíl hráčů nakonec ukazoval na pouhé 4 kuželky.
Anna Ledvinová měla opačný problém, kdy jí soupeřka hned v začátku utekla o dvaadvacet kolků. Veškeré úsilí, které do své hry hráčka Hranic vložila, na domácí Evu Růžičkovou stejně nakonec nestačilo. Hranice se tak musí spokojit s remízou 8:8 v poměru 2587:2625 kuželek.