19.kolo SMD, Hranice-Odry.

23.02.2014 15:51

Devatenácté utkání letošní sezóny přivítaly Hranice družstvo Oder. Nervozita, jak domácí dopadnou s bronzovým týmem, byla znát již v začátcích utkání, které zahájili společně Dominika Vinklarová (416) a oderský Marek Frydrych. Po úvodních plných se osmikolkového vedení ujal soupeř, dorážka ale hrála ve prospěch hranické hráčky. Ovšem ve druhé půli byl díky vysokým plným (165) lepší opět soupeř, a tak se Odry mohly radovat z prvních bodů.
Následující Jaroslav Ledvina ale nenechal hosty v dobré náladě dlouho. Skvělé plné doplněné ještě lepšími otvírkami ukazovaly na výsledek 433 a zapříčinily anulování dosavadního náskoku.
Ve třetí rundě, kdy musel být po padesáti hodech střídán František Opravil Vladimírem Hudcem (404), se naskytl pro diváky velice dramatický souboj. Laďa začal každým hodem soupeřku dotahovat. Přestože se ještě pár hodů před koncem štěstí přiklánělo spíše k oderské hráčce, domácí kuželkář díky dvěma hodovkám a následnou šestkou dokázal ještě soupeřku o čtyři kuželky přehodit.
Další v pořadí, Petr Pavelka (470), navyšoval předstih domácího celku hned v prvních hodech a po výborné dorážce již vedl o 39 kolků. Až do samotného závěru tohoto duelu se situace nijak nezměnila a Hranice si tak mohly připsat další dílčí vítězství.
Jirka Terrich, startující z páté pozice, se ujal svého úkolu předposledního hrajícího velmi dobře, kdy si na první dráze zajistil nad oderským Karlem Chlevišťanem menší kolkové zvýhodnění, které až do konce jeho náhozu vystačilo na zisk bodů.
Hosté již byli blízko porážce, jelikož si za celou dobu připsali pouhé dva body a jejich manko činilo rovných šedesát kuželek. Naději ve výhru posledního hráče jim překazila domácí Anna Ledvinová (441), jenž se během dorážky ujala suverénního vedení, které na závěr činilo velice slušných tři a třicet kolků.
Konečný stav utkání činí vítězství hranického týmu 14:2 v poměru vynikajících 2584:2491. Uvidíme, jak se to prokáže v tabulce pořadí.