21.kolo SMD, Hranice podlehly družstvu Lipníka.

16.03.2014 14:20

Vývoj utkání vypadal po první rundě ve prospěch hranického týmu, kdy úspěšně zahájila utkání Dominika Vinklarová. První dráhu vyhrála o pouhý kolek. Přestože se jí soupeř snažil přehodit, dokázala jej porazit o pět kuželek (420) a získat tak Hranice do malého vedení.
V následujícím souboji se vše obrátilo ve prospěch domácích. Dalibor Vinklar-426-si sice udržoval od hráčky Lipníka třiadvacetikolkový náskok, jenže Vlastimila Kolářová začala každým dalším hodem své manko stahovat. Po devastující dráze (244) dokázala ještě nad našim kuželkářem o šestnáct kolků vyhrát.
Petr Pavelka, hrající dnes ze třetí pozice, se pokoušel opět získat na svou stranu další body. Po velmi dramatických pětačtyřiceti minutách nejen pro něj, ale i pro samotné diváky, se podařilo obrátit skóre znovu ve prospěch hostů. Bohužel tento stav nevydržel dlouho, kdy hned v následujícím náhozu neudržel Jaroslav Ledvina se lipnickým Hendrychem tempo. Ani jeho střídání nenapomohlo protivníkův dosavadní náskok anulovat.
Zachránit situaci se nepodařilo ani Jirku Terrichovi, nad kterým si domácí již po první padesátce získal nemalý předstih. Ve zbývajících hodech do plných to vypadalo, že hranický hráč začíná Laďu Mandáka dotahovat, bohužel soupeř potvrdil své vítězství dorážkou.
Již v těchto momenten bylo jasné, že Hranice odjedou domů bez bodů, jelikož družstvo Lipníka mělo okolo devadesáti kuželek do plusu. Anna Ledvinová (421) přesto bojovala až do samotného konce, kdy se ji nakonec s velkou námahou podařilo o pouhé dvě kolky svého soka přehodit. Konečné výsledky ukazují výhru domácího celku 10:6 v poměru 2501:2410.