24.kolo SMD, Družstvo Hranic prohrává na domácí půdě.

09.04.2014 10:46

Od kanára při sobotním utkání s Horním Benešovem dělily hranické kuželkáře pouhé čtyři kuželky. Hosté si již v úvodní rundě nastřádali necelý padesáti-kolkový náskok. Jaroslav Ledvina měl stejně jako Dominika Vinklarová, zahajující tento zápas, problémy svého soka přehodit. Přesto, že zde byl rozdíl mezi hráči velmi malý, domácí s výkonem rovných 400 nakonec benešovskému Skopalíkovi podlehl o devítku.
Bohužel štěstí stále zůstávalo na druhé straně. Dalibor Vinklar (412) se taktéž pokoušel se soupeřem držet krok, ale Martinu Bílíčkovi se lépe vydařila dorážka. Kuželkář z Hranic se ještě pokoušel o zázrak, ale umožněno zvítězit mu již nebylo.
Ve čtvrté rundě to ze začátku vypadalo konečně ve prospěch domácích, ovšem nesmíme zapomenout, že se hraje vždy až do konce a právě poslední hody mohou být rozhodující, což se taky v tomto duelu ukázalo. Petr Pavelka (417) si až do závěrečných hodů držel body na své straně, bohužel jedna špatná otvírka nakonec otočila skóre a Benešov si tak mohl připsat další body. Rozdíl Petra a jeho protivníka činil pouhé tři kolky.
U předposlední dvojice bylo už po první padesátce jisté, ke komu poputuje další dílčí vítězství. Hráč Horního Benešova si zajistil nad Frantou Opravilem díky fantastické dorážce náskok tři a třiceti kuželek, který do konce náhozu navýšil až na 62. Hosté tímto potvrdili výhru tohoto klání, teď šlo pouze o to, jestli Hranicím uštědří kanára.
Vše tomu po startu zadáků nasvědčovalo. Jirka Terrich si stále Petra Dankoviče udržoval v rozmezí pěti kolků, po půlce vedl o pouhý kolek. Rozhodujícím faktorem byly nakonec plné, kterými si vykoulel dostačující, i když malý, předstih. Benešovský hráč se pokoušel o obrat ještě v dorážce, ale Jirka si jej už pohlídal. Výkonem 414 vítězí o čtyři kuželky a zachraňuje tak hranický tým od kanára. Konečné výsledky utkání ukazují na skóre 2:14 pro hosty v poměru 2436:2560.