5.kolo SMD: Remíza na čtyrdráze v Prostějově!

15.10.2014 16:03

Po uplynulém týdnu vyrazily Hranice na čtyřdráhu do Prostějova, kde se odehrálo velmi dramatické utkání.
Do první rundy nastoupili Jirka Terrich a dorostenka Dominika Vinklarová. Z počátku to vypadalo slibněji pro domácí, ovšem v dorážce se poštěstilo více hostům. Dominika, přestože ji prostějovské dráhy nesedly, nakonec dokázala vykoulet pro svůj tým bod. Jirku však minulo štěstí velkým obloukem. Ačkoliv si umožnil završit svůj nához hodem do plných, kdy na remízu stačilo porazit alespoň pět kuželek, a soupeř se minul exitu, byla z toho pouhá čtverka ze středu. Nikdo však netušil, že tato porážka našeho kuželkáře bude stát Hranice těsné vítězství.
U následující čtveřice kralovali především domácí. I když se František Opravil snažil protivníkova přehodit, nepodařilo se ani jemu, ani Jaroslavu Ledvinovi, zápolícímu se soupeřem na vedlejších drahách, získat na svou stranu důležité body.
Vše bylo tedy v rukou posledních dvojice - Moniky a Petra Pavelkových. Monika sváděla boj s Pavlem Černohousem, který byl naladěn ve výborné formě a nehodlal pustit soupeřku před sebe. Naopak Petr, hrajicí s prostějovským dorostencem, zvyšoval každým hodem svůj náskok a dotahoval devětatřicetikolkové manko na domácí celek. Už po první padesátce vedl o 67 kuželek, což se odrazilo v konečných výsledcích utkání, a to na remíze 4:4 v poměru 2454:2501.