6.kolo SMD, Hranice dělilo od kanára pouhých pár kolků!

24.10.2014 19:02

Další smolný zápas se odehrál tuto sobotu na domácí kuželně. Družstvo Lipníka si přijelo pro vítězství s velkou odhodlaností, což ukazovaly výsledky jednotlivých hráčů.
Úvodní dva - Dalibor Vinklar i Zdeňka Terrichová - sváděli se soupeři utrápený boj. Dalibor, který po první padesátce ztrácel pouhých pět kuželek, nedokázal již tento malý rozdíl anulovat a ujmout se vedení. Hranická kuželkářka si v plných vykoulela menší náskok, jenže štěstí ji opustilo právě po přesunutí na vedlejší dráhu, a díky tomu dokázala soupeřka průběh hry otočit ve svůj prospěch. Oba tak prohráli dohromady o devatenáct kuželek.
Z úspěšného náhozu se mohla radovat jen Dominika Vinklarová, která si dokázala svého protivníka pohlídat, přestože se za ní držel v těsném závěsu, a tak si Hranice připsaly první dílčí výhru.
Zlomový bod utkání nastal hned v následující rundě, kdy byl na Františka Opravila nasazen Petr Hendrych, kterému se podařilo nahrát skvělých 466 kuželek, díky kterým se stal majorem tohoto klání jak mezi hosty, tak i mezi domácími. Situaci už nedokázali zvrátit ani Jirka Terrich, ani Petr Pavelka, ukončující opět hranickou sestavu. Čísla se každým hodem navyšovala, bohužel rapidní růst zaznamel pouze tým Lipníku.
Hranice tak prohrávají 1:7 v poměru 2411:2571. Snad se příští utkání vyvine daleko lépe, na náš manšaft totiž čeká první skládačka této sezóny.