7.kolo SMD: Další prohrané utkání.

27.10.2014 16:33

Na hranické kuželkáře čekalo tentokrát družstvo Horního Benešova. První skládačka této sezóny měla své klady i zápory, kdy některým měkčí desky, než na které jsou naši hráči zvyklí, moc nesvědčily.
V úvodní rundě se dostal do vedení domácí celek. Jarda Ledvina, hrajicí na dráhách 1-2, sváděl spíše boj sám se sebou, než-li se soupeřem. Přestože se v plných ujal několikakolkového vedení, soupeř v dorážce otočil a již jej před sebe nepustil, ba naopak zvyšoval náskok. Dalibor Vinklar, který zápolil s Martinem Bilíčkem, ztrácel po půlce pouhých osm kuželek, bohužel i přes velkou snahu nedokázal proměnit svou hru ve vítěznou.
V druhé rundě, do které nastoupili Jirka Terrich a František Opravil, si konečně mohly Hranice připsat první body. Jirka, který již v plných nechal soupeře za sebou o čtyřicet kolků, si nakonec vykoulel skvělých 451 kuželek. Frantovi se taktéž podařilo zapsat do červených čísel, ale na jeho protivníka to zdaleka nestačilo.
Snahu zvrátit prohrané utkání měla dvojice Pavelkových, kdy po první půlce hry dokázali stáhnout manko na rozdíl dvaceti kolků. Naděje na vítězství však brzy uhasly, kdy Benešov vystřídal pátého hráče soupisky a střídající kuželkář začal sázet jednu uličku za druhou , díky čemuž vyrovnal číslo s Petrem Pavelkou a opět navyšoval celkový náskok svého týmu.
Hranice tak v závěru dokázaly utržit jen jeden bod, což znamená prohru 6:2 v poměru 2595:2547 poražených kuželek.