8.kolo SMD, Hranice se postupně propadají na konec tabulky.

02.11.2014 16:20

Osmé utkání letošní sezóny zahájila Dominika Vinklarová, která si v první půlce svého náhozu dokázala získat náskok 13 kuželek. Soupeři se však vydařily plné, díky kterým, i přes horší dorážku, dokázal obrátit hru ve svůj prospěch. Uvedení domácího celku do vedení se podařilo následně nastupujícímu Daliboru Vinklarovi, jehož protivník nedokázal udržet tempo při druhé padesátce. Bohužel tento stav netrval dlouho, neboť na Jardu Ledvinu byl nasazen major hostujícího týmu, který se tak dostal do jedna a dvacetikolkového vedení.
Tento zápas byl pro diváky pěknou podívánou, jelikož se průběžné skóre obracelo každou rundu vždy ve prospěch někoho jiného, avšak pro hráče samotné způsoboval každým hodem jen rostoucí nervozitu. Nához čtvrté dvojice toho nebyl vyjímkou. Monice Pavelkové se podařilo stáhnout manko a získat další cenný bod. Hranice si myslely, že toto klání dokáží dotáhnout do vítězného konce, avšak střídání Jirky Terricha Františkem Opravilem, jehož soupeř na padesát hodů porazil 240 kuželek, už bohužel nijak výrazně nenapomohlo ke snížení tak velké ztráty.
Tentokrát nebylo přáno bohužel ani zadáku Petru Pavelkovi. Přestože ztrátu dvaceti kolků je stále možné anulovat, trápení v dorážce způsobilo vedení opavského kuželkáře, který si již situaci dokázal pohlídat až do závěrečných hodů.
Třetí prohra, tentokrát s družstvem KK Minerva Opava A (2:6 v poměru 2502:2547 shozených kolků), způsobuje posun Hranického družstva v tabulce mezi sestupové pozice, tedy na průběžné 11. místo.