Dohrávka 15.kola SMD: Hranice - Rýmařov

29.04.2014 11:46

Po dvouměsíčním trvání konečně bylo rozhodnuto o termínu odehrání odloženého utkání s týmem Rýmařova. Vzhledem k tomu, že pro obě družstva to byl již druhý zápas za den, padaly daleko lepší výsledky, než v ranních hodinách. Ještě před zahájením utkání byla na naší kuželně převaha rýmařovského fanklubu, postupně se na dohrávku dostavili diváci z řad domácích.
Po úvodní i druhé rundě to vypadalo, že pro Hranice zůstane sobota 26.4. smolným dnem, když Jirka Terrich i František Opravil (411, 404) prohráli se soupeři s velmi malým rozdílem, stejně jako tomu bylo celé utkání se Sedlnicemi. Ovšem díky zakolísání dalších dvou rýmařovských kuželkářů dokázali sourozenci Vinklarovi výkony 411 a 418 proměnit své náhozy ve vítězné a dostat svůj manšaft do jednaadvacetikolkového vedení.
Petra Pavelku (461), startujícího z páté pozice, čekal velmi těžký úkol, jelikož na něho byl nasazen jeden z nejlepších hráčů rýmařovské výpravy-Milan Dědáček. Oproti dopolední hře byl hranický kuželkář jako vyměněný. Přestože byli se soupeřem vyrovnaní při každém hodu, díky vynikající dorážce dokázal utržit pro domácí důležité body.
Anna Ledvinová, uzavírající tento zápas, si celou situaci zvládla pohlídat. Ani u dvojice zadáků nebyla dorážka jako rozhodující faktor vyjímkou. Přestože v druhé padesátce se podařilo protivníkovi stáhnout nějaké kolky do plných, ve zbývajících hodech své manko ještě prohloubil. Domácí posledním náhozem 446 si připisují poslední body, kdy celkově vítězí 12:4 o padesát tři kuželek (2551:2498).

Podrobnější informace o výkonech jednotlivých hráčů, včetně ostatních zpravodajů, máte možnost shlédnout v sekci NÁŠ TÝM nebo na webu KKSMSaOL kraje, popřípadě prohlédnout si nějaké fotky z uplynulého ročníku v naší FOTOGALERII.
Pro hanické družstvo je ročník 2013-2014 definitivně ukončen. Teď je bude čekat příprava na další sezónu v rámci turnajů na cizích kuželnách. Uvidíme, zda-li bude přinejmenším stejně tak úspěšná jako tato. Hodu zdar!